Os og racen

Os og racen

Vi bor på Paradisøen Bornholm, i solskinsbyen Svaneke, ved vand, klipper, strand og skov sammen med vores 3 tibetanere.

Vores hunde bruger, som os, hele huset og hele haven. Vælger man at leve sammen med en Tibetansk Terrier, vælger man at få en hund, som følger en i tykt og tyndt. Den er helst med i alle ens gøremål, hvor den enten  "hjælper til" eller ligger og betragter det, man er igang med.

Jeg har gennem mit liv boet sammen med hunde af forskellig race. For mig er der ingen tvivl om, at den Tibetanske Terrier er "min race".

Tibetaneren er en meget hengiven og klog hund. Den elsker sin familie, men er reserveret over for fremmede. Den er opfindsom, sjov, insisterende, glad, klog og smuk, og så har den personlighed. Selv på en dårlig dag får den en til at grine. Den kan noget helt specielt.


Racen er urgammel, og kan spores direkte tilbage til ulven. Den har fungeret som hyrde, vagt - og selskabshund for nomader og munke i Tibet i mange hundrede år. 

De første Tibetanske Terrier kom ikke til Europa før i 1926 importeret af den engelske læge Dr. Agnes Greig, Kennel Lamleh.  


Jeg vil anbefale dig at læse om racen, besøge udstillinger, komme til et af Tibetanergruppens arrangementer og/eller kontakte og besøge opdrættere før du anskaffer dig en Tibetaner. 

Og du er selvfølgelig velkommen til at ringe eller skrive til os.


Vi er medlem af:

Dansk Kennelklub

Klubben for små selskabshunde


Jeg har taget Dansk Kennel Klubs Opdrætteruddannelse